Jämtlands Magiska deltog i stadsmästerskapen den 9:e februari 2013 – för 2:a gången. De andra lagen var: Lidingö, Västerås, Uppsala och Örebro.

Lidingögänget var först ut med sin restaurangsketch. Den utspelar sig på en liten fransk restaurang där en kvinna blir serverad av hovmästaren, en lätt berusad servitör samt självaste kocken.

Sedan kom vi (Östersund) som var Joakim, Johannes och Christer. Vi började med att förklara att ingen av oss kom från Östersund utan vi var från Brunflo (Medelpad), Sollefteå (Ångermanland) och Ånge (Medelpad). Sedan gjorde vi en sketch om hembränning där bl.a. länsman kom och letade efter sprit men inte hittade någon. Sedan kom en granne (Spelad av en i publiken) in och hittade i en låda som låg i en låda en full flaska whisky som förut visat sig innehålla en tom flaska. En fickplunta användes också med gott resultat som styrdes med en fjärrkontroll.

Västerås lag bestod av två man som först utförde en gemensam ringspelsrutin med olika stora ringar. Därefter gjorde man ett trick med en tidning som revs sönder och därefter lagades. Det hela avslutades med att en ukulele trollades fram som det spelades på samtidigt som det gjordes ett korttrick. Efter ett antal misslyckande så kastades kortleken upp i luften och det valda kortet satt mellan strängarna på ukulelen.

Uppsala kom ut med två deltagare som bägge ville visa ett bägarspel. Det hela utvecklades till en tävling dem emellan där de var och en försökte bräcka den andres bägarspelsrutin. Till slut hade de fem bägare på bordet med lika många föremål i

Örebro börjar med att berätta att man ska ta med publiken på en resa igenom magiens historia vilket man gjorde så bra att man vann tävlingen för 6:e gången. Akten avslutades med svävande bordet.


Curtelle var på plats och sålde bl.a. ut en del av sin rekvisita. Curtelle skrev följande om Stadsmästerskapet:

Måste säga att det här var det bästa Stadsmästerskapet någonsin. Varje akt var en ”sketch” (trolleriteater). JMK från Östersund gjorde väldigt bra ifrån sig. Det var fyndigt och roligt, och skämtade med ”sörlänningars” syn på norrlänningarna. Örebroarna berättade trolleriets historia från Urakaipa till nutid, och det var roligt och fyndigt. Västerås hade en kille (junior) som det var en jäkla fart på. Han gjorde ringspelet, samt spelade och sjöng samtidigt som han deltog i ett korttrick. Lidingögänget fortsatte att utveckla restaurangsketchen. Om den akten får regi så blir den nog bra. UMB tävlade med 2 grabbar som hade en ”uppgörelse” medels Chop-cups. Jag vet inte om jag glömt något gäng. Men bra var det. Men jag saknade ”Benka”, det gör jag varje gång det är ett sånt här trollerijippo.

Tack ska ni ha VMK.