Vi var tre medlemmar ur Jämtlands Magiska Förening som åkte ner till stadsmästerskapet i Västersås 8 februari 2020. Det var Trollkarlen Christer, John Martin och Jocke Hemmingsson. JMF tävlade inte detta år. En mycket trevlig dag blev det!


Såhär skriver Erik Luttropp från Västerås Magiska Klubb om stadsmästerskapet:

Den 8 februari avgjordes Stadsmästerskapet i trolleri för 22:a gången. Arrangör var som alltid Västerås Magiska Klubb. I år ställde fem lag upp.
Först ut var Örebro MC, som ställde upp med Anthon the Magician, Jonas Århammar och Christoffer Dolk. I akten ingick både reptrick och korttrick. Laget hamnade på en delad fjärdeplats. Jonas Århammar tilldelades priset “Bästa enskilda akt”.
Nästa lag att uppträda var Upplands-Väsby med Dag Lofalk, Rolf Oppenheimer och Lasse Swahn. Dag spelade rollen som ledare för institutet för bra magi, och de övriga två demonstrerade olika trick som tagits fram och testats. Laget slutade på en delad fjärdeplats.
Västerås MK ställde upp med Olle Nilsson och Noah Andertoft. De framförde en akt med en blandning av mentalmagi och traditionell magi, där ett inslag var rysk roulett med häftpistoler. Västeråsarna knep en tredjeplats.
Norrköping kallade sin akt ”Vlads tidsresa”, en resa i tid där huvudpersonen Vlad var ömsom vuxen och barn. Tyngdpunkten låg på korttrick, men också ett reptrick visades upp. En åskådare deltog i slutnumret, där den yngre Vlad och åskådaren efter diverse blandningar och kuperingar med varsin kortlek till slut lyckades välja samma kort. Laget belönades med en andraplats.

Sist ut var laget från Stockholm, med Rolf Isberg och Crillo. De framställde en spansk akt, med reptrick av Rolf Isberg, som gjorde en banderillo av ett vitt och ett rött rep. Crillo gjorde ett korttrick med hjälp av två åskådare på scenen och en publik som entusiastiskt deltog med ”Olé, olé”. Domarna gav förstapriset till laget från Stockolm; det var första gången ett lag från huvudstaden lyckades erövra första platsen i Stadsmästerskapet.


Några bilder: