Vid FAMITS,s 60 års jubileum i Trondheim 20-22 mars 2009 så deltog Karl-Ivan och Christer från JMF. Utöver deltagande artister och FAMIT,s medlemmar så deltog även Henning Warloe president i Magisk Cirkel Norge. Paul Rocks ordförande i FAMIT var den som såg till att alla gästerna trivdes.

Jubileumet startade på fredag och bl.a. så fick vi se en TV-sändning från Norska Talang där Bojes son Brian Hoseth 6 år ställer upp med trollning. Resultatet från kvällens sändning blev att Brian gick vidare till semifinal. Boje och Brian kom till FAMITS jubileum på lördag. Brian 6 år har redan en egen hemsida på www.brianmagic.no/ . Här kan du läsa och se Brian trolla.

På lördagen genomfördes en entrickstävling där en ung man som lystrar till namnet Daniel vann med ett korttrick med endast fyra kort. Tvåa blev Carrera och trea blev Boje. Domare var Henning Warloe, Pegani och Karl-Ivan från JMF.

Seminarier genomfördes av Pegani, Toreno (lördag) och Ray Speedy (söndag). Ray Speedy var för övrigt den hemlige gäst som utlovats och dök upp med sin show in samband med middagen på lördagsväll.

Vid middagen så hölls en del tal och JMF passade på att överlämna en gåva till FAMIT. Gåvan kan ses på bild nedan och är tillverkad av ull med magiska fingrar tillhörande vår kassör Svea (Pillimaro).

Efter middagen så förflyttades deltagarna till ”Storås Utested” där det var stor show med Pegani, Brian Hoseth, Vidar Strat (Manipulation)  och Sylfest (Buktaleri). Artisterna fick massor av applåder och publiken verkade mer än nöjd.

Söndagens program avslutades med att FAMIT genomförde en familjeshow där inträdet var gratis. Tyvärr så kunde vi från Jämtland inte se denna då vi gav oss iväg till tåget mot Östersund. Men även detta såg ut att bli succé då publiken började strömma in redan 45 min före utsatt tid.

Som vanligt blev vi från JMF mycket väl mottagna och återvände till Sverige några kronor fattigare men mycket nöjda. Tack FAMIT för en trevlig helg.

(FAMIT betyder Föreningen Av Magikere I Tröndelag)